Menenstraat 344

8560 Wevelgem (BE)

Donderdag van

19:00 PM tot 21:00 PM

Email ons

contact@prenatalesessies.be

Hoe kun je vrienden ondersteunen die net een baby hebben gekregen?

Heb je vrienden die onlangs ouders zijn geworden?
Hier zijn enkele tips om hen op een leuke en betekenisvolle manier te ondersteunen!

 1. Geef Ruimte
  In Vlaanderen is het gebruikelijk dat naaste familie en vrienden snel naar het ziekenhuis gaan om de nieuwe baby te verwelkomen. Er worden drankjes en hapjes geserveerd om de komst van de baby te vieren. Hoewel dit gezellig kan zijn, kan het voor de kersverse ouders en de baby overweldigend zijn. Vooral het op gang komen van de borstvoeding kan stressvol worden met constant bezoek.

  Wil je graag op bezoek gaan? Vraag dan eerst even of het past en of zij hier zelf behoefte aan hebben. In plaats van te zeggen: “Is het oké als ik langskom?” kun je beter vragen: “Hebben jullie zin in bezoek of nemen jullie liever nog even de tijd met het gezin?” Zo geef je de ouders de ruimte om eerlijk te antwoorden.

 2. Kies het Juiste Cadeau
  Die schattige knuffels en speeltjes zijn verleidelijk, maar misschien is het beter om eerst met de ouders te overleggen voordat je een cadeau koopt. Zelfs met een geboortelijst zijn er altijd dingen die ouders liever hebben dan andere. Misschien hebben ze al genoeg speelgoed en praktische zaken, en opteren ze zelf voor een bijdrage aan de babyrekening.

  Wil je toch graag een fysiek cadeautje geven? Kies dan iets kleins en stort de rest van je budget op de babyrekening. Voel je vooral niet verplicht om een cadeau te kopen; je kunt ook op andere manieren van betekenis zijn. Hier zijn nog wat tips!

 3. Bied Concrete Hulp Aan
  Concrete hulp aanbieden is goud waard! In plaats van te vragen: “Kan ik iets doen?”, kun je beter voorstellen: “Is het oké als ik …?” Bijvoorbeeld:
  “Is het oké als ik een maaltijd kom brengen?”
  “Zal ik een uurtje op de baby passen zodat jullie even iets anders kunnen doen?”
  “Zal ik jullie boodschappen doen of een wasmand oppikken?”

Veel ouders zullen niet snel zelf om hulp vragen, dus het is belangrijk om concrete voorstellen te doen.

Met deze tips kun je je vrienden helpen om deze bijzondere maar soms ook hectische tijd iets makkelijker te maken. Veel succes en geniet van de nieuwe baby in jullie leven!

Geef het Geschenk van Voorbereiding: Meld je Vrienden Aan voor Prenatale Sessies!

Verwachten je vrienden binnenkort een nieuwe toevoeging aan hun familie? Help hen de prachtige reis van het ouderschap te navigeren door hen prenatale sessies cadeau te doen. Rust hen uit met kennis, ondersteuning en vertrouwen terwijl ze zich voorbereiden op de komst van hun kleine wonder. Meld ze vandaag nog aan en laat zien hoeveel je om hen geeft!